Pages

09 April 2011

Heritage


 < gambar hiasan >
Assalammualaikum Para Blogger Sekalian!
kat sini aku nak kongsi 1 lirik lagu nih, mesti ramai yang taw kan..
tibe2 la aku teringat lagu nih bila tgk keadaan semase skrang nih..
rase sedih sangat2, mg x heran 1 hari nanti betol2 terjadi...

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang
Nenek moyang kaya-raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa di antara kita
Cinta lenyap di arus zaman
Indahnya bumi kita
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Kita kan merintih sendiri
Jangan buang waktu lagi
Majulah raih sebuah mimpi
Hapuskan sengketa
Teruskan usaha
Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di pentas dunia


mood bertukar dari kebiasaan...
...rase sedih plak, mane tak nye, tgk la negare kite skang
sebok nak berbalah sesame sendiri mengejar kuasa dan harta!
kaum lain dok ushaaa jek nak potong line rampas negare ni, x sedar?

susah payah nenek moyang kite perjuangkan, kite semudah 2 nak gadaikan...
...ayuhla anak2 bangse semua, same2 la kite lupekan sengketa, padukan tenaga!
bangun la dari mimpi indah 2, keluar dari zon selesa korang tuh...
jangan dok lalai dengan duniawi saje, tegakkan Agama, bela bangsa kite!

MF : Bersemangat Sungguh!

6 comments:

iekasub said...

wahh..rasa macam tengah belajar sejarah laa..huhu

Marquis Faizal said...

@iekasub hehe cam sejarah ke?

bile budak berkate-berkate said...

hui...atok aq dlu slh sorng pahlawan negara..2 y kat melaka ad datrn phlawan..hehehe..gurau jerkk..tp mmg btol r ape y ko ckp 2..da lme da bnde nie jd..tp bru skng kite sedar...malang yer xsume org sdr sal 2..

Marquis Faizal said...

@bile budak berkate-berkate yep! tol tuh..sebab kite ni la bakal pemimpin mase akan dtg kan2? =)

khairunnisa ♥ said...

bersemangat betul baca time nak exam macam ni ^_^"

Marquis Faizal said...

@khairunnisa ♥ hehe chayok2~! do your besh ok =)