Pages

03 June 2011

Dunia : Macam-Macam Hal

Assalammualaikum Blogger2 Sekalian~
Pejam celik jap je dah masuk bulan Jun, huh~
Bulan depan da start pektikel, haha x saba den!

Entry kali ni MF nak ulas beberapa peristiwa yg berlaku kat sane sini,
macam2 yg berlaku, cume kite sedar atau buat2 x sedar jek hehe.
kat sini MF nak kongsi kan pendapat tentang beberapa isu hangat!





1. Kenaikkan Tarif Elektrik
Bermula bulan jun nih, Tarif elektrik bagi sektor domestik, komersial dan industri dinaikkan pada kadar purata sebanyak 2.23 sen per kilowatt sejam (kwj) daripada 31.31 sen/kwj kepada kepada 33.54 sen/kwj, dan menurut kajian kadar inflasi juga akan meningkat sebanyak 0.27%.

Dari mulut rakan2 ade mengatakan, teorinya sangat mudah, "Jika tarif elektrik naik, harga barang juga akan naik, kerana kilang2 banyak menggunakan tenaga elektrik, apatah lagi industri makanan kecil-kecilan juga mengalami kenaikkan hampir rm4 sebulan, inikan industri yang lebih besar"

2. Adinda Milano Evans
Barangkali ada yang x kenal awek nih, awek nih top apabila dia sendiri mengakui tidak kisah tiada dara!  Secara terang-terangan mengaku pernah berzina,
malahan baru berumur 14 tahun, confirm kes rogol right?
hmm x tahu la ape nak jadi ngan budak2 zaman sekarang,
langsung x de perasaan malu soal maruah dan harga diri sendiri.
MF bukan ape, walaupon post tuh da lame, last2 1 dunia dapat hidu jugak,
bawak2 lah bertaubat, umur masih muda, jauh lagi perjalanan,
takkan benda dalam kain pon nak cerita kat public~
"beristighfar banyak2"

3. Prince William Divorces Kate Middleton After 5 Weeks?
Cerai? terkejut beruk MF membacanya, rasa macam x percaya plak,
yela kahwin kurang main gempak lagik, last2 cerai?
"I Made A Terrible Mistake" kata pewaris takhta tersebut.
Kesahihan artikel nih masih diragui...
Artikel nih MF baca kat SINI

4. Bapa Ancam Bunuh Anak
Berlaku di beijing, seorang bapa tergamak mengancam anaknya sendiri menggunakan pedang samurai!
Insiden berlaku apabila polis ingin menahannya kerana melanggar kereta lain.
Gara-gara x nak dicekup polis sanggup menggadaikan nyawa anak sendiri,
2 la bila kita hilang pertimbangan macam2 leh terjadi, mintak2 dijauhkan lah...Berita lanjut kat SINI

5. Giliran Fan Page Aliff Aziz Pula Di Hack Oleh Jack Sparrow
Lepas satu, satu dihacknya, dulu HotFM, next Oh! Media, ni giliran Aliff Aziz plak.
Salah satu tujuan depa hack adalah nak menunjukkan tahap security kat Malaysia ni longgar,
hmm kira Security Tester la nih,
kat sini MF nak kongsi info sket pasal depa @ Rileks Crew :



  • Kami hanyalah insan-insan biasa yang lemah lagi xberdaya untuk melawan kuasa ALLAH SWT.
  • Kami adalah SECURITY TESTER, SECURITY ADMIN, SECURITY GUARD, NETWORK SECURITY & IT Security.
  • Kami tergolong dalam Pihak WHITE HAT.
  • Kami adalah berkumpulan dan setiap tindakan kami diawasi oleh ketua-ketua kami.
  • Kami bukan penjenayah mahupun pencuri dan juga tidak boleh digelar sebagai penyangak.
  • Kami bukan professional tetapi kami boleh menjadi professional.
  • Kami tidak ada kena mengena dengan mana-mana pihak Badan Kerajaan mahupun Badan Bukan Kerajaan.
  • Kami budak baik.. hehehe..


Oklah nih jek yang MF nak kongsi dengan rakan2 semua, salah silap harap dimaafi yek, enjoy Blogging =)

7 comments:

iekasub said...

semua info ni menarik..baru update cket pasal latest info. :)

♥ Jieha Sabri ♥ said...

menarik..thx ur info..:)

samad aqim said...

wow.. info yg terbaik...

eedaRAWR said...

Adinda milano tu sikit pon tak rasa malu, and still rasa diri dia betul. dia still keluar lepak kat pavi. pelik btol budak nih, kalau aku jadi dia, dah lama duk rumah. ni bukan kes rogol, kes suka sama suka je. dengan bf dia sebaya.

alif haris said...

alamak letrik naik .. HuHu .. kene jimat2 ni ..

mabk.abubakar said...

tapi yang paling menyedihkan bila kes buang bayi kembali bermaharaja lela..

Marquis Faizal said...

thx kawan2 sume!
2 la, kite nih hanye mampu merancang, Allah menentukan =)