Pages

14 May 2011

Antara Sebab Si Hawa Tak Hormat Si Adam


Assalammualaikum Para Sahabat..
Entry kali nih membicarakan Antara sebab-sebab si Hawa Tak Hormat Pada si Adam...
Ini just pendapat dan pandangan dari MF saja ye =)


1. Aurat
Awek dah molek2 bertudung, sibuk2 si Adam nak tengok rambut si Hawa, yela Future Husband kononnye, dye seorang je lah boleh tengok..


2. Komitmen
Bila nak kuar date, sanggup jemput si Hawa, xnak kasi kene panas la, takut make up cairlah, tapi bile mak suruh si Adam p beli barang dapur kat kedai kurang men payah lagik!

3. Bertolak Ansur
Sanggup biarkan makcik yang ngah pregnant or orang tua berdiri dalam bas, siap berlakon tidur lagik, hmm kalau si Hawa yang cun melecun berdiri, laju je si Adam tawarkan tempat duduk.

4. Macho
Dengan Machonya si Adam menghembuskan asap rokok kat tempat awam, nak2 kat kedai makan yang ramai si Hawa, konon2 nampak cool la, padahal si Hawa la paling tak suka si Adam yang merokok, bukan apa, xnak jadi Janda Muda!

5. Publisiti Murahan
Time lepak ngan kawan2 si Adam nih suka gelak kuat2, mencarut itu ini, kononnye nak nampaksempoi depan si Hawa, tapi kau x tau yang si Hawa pandang kau sebagai Lelaki yang x beradab!

6. Tuntutan Agama
Kalau nak cakap p tengok konsert la, bola la, si Adam nih la sanggup melabur berapa mahal sekalipon, tok kepuasan katanye, tapi bab solat jumaat seminggu sekali bahkan Free tuh pon kau x mampu buat!

7. Tak Sedar Diri
Pantang nampak si Hawa yang kurang lawa, kaulah si Adam yang pria terhebat dok sibuk mengutuk x lawa la, gelak kuat2 lagik, wah kemain, macam lah muka kau tuh sebijik Brad Pitt!

8. Pengotor
Bila rasa nak meludah, kat mane2 pon kau ludah, langsung x pikir public, ape lagi buang puntung rokok merata-rata !~

9. Ego
Time si Hawa merajuk, si Adam nih langsung xnak rendahkan martabatnya, lagi naik angin adelah, kutuk2 ungkit sane sini, kalau si Adam ni merajuk, wah langsung xnak layan si Hawa, terus off handphone adelah!

10. Berlagak
Bila time si Adam ni bawak kereta, ade si Hawa buat2 baik ngan kau, kau tuduh si Hawa tuh gilekan harte, padahal si Hawa nih tau yang kereta tuh duit Parents kau, memang dasar perasan!

Nota Keyboard:
Untuk renungan dan muhasabah diri si Adam, termasuklah MF jugak! =)

5 comments:

bile budak berkate-berkate said...

tolong la laki cm 2...
buat pndang kat bwh jerk

farhanieza said...

haha..suka2...aan dtg sini balik..thanx!
http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

misyamissyou said...

aaa..betul2..nyampah tengoknye..

atien azierra said...

yeah.!dats was really true..! :P
kaum adam harus amek port pd entry neyh yaa..(peace)

EKIN MAJID said...

haha ! nice , leh copy x? hehe