Pages

03 May 2011

Student LIfe


Assalammualaikum Para Sahabat Sekalian~~
Ok entry kali ni aku nak bawak korang mendekati kehidupan seorang pelajar IPT! haha
Agak2 korang lah, setuju x dengan statement kat bawah nih


1. Tidur!
haa ni mesti jadi satu tabiat / habit / kemestian, pantang ade mase terluang even dalam kelas sekalipon, kan2?

2. Makanan Segera
Contoh yang mudah ialah Maggi! Maggi akan menjadi makanan ruji bagi korang, pecaye?

3. Meriah
Boleh bayangkan x bila korang dok rumah sewa? Mesti seronok kan~ haha

4. Last Minute
haa esok nak Exam baru la nak sebok mencari2 refrence la, note la..Jalan mudah, Toyol la jawabnye~!!

5. Social Network
Menjadi tempat luahan perasaan, kadang2 dah jadik habit, kalau x on9 sehari x sah! hmm

6. Collection
Movie, Drama, Video2 lawak, dah menjadi koleksi dalam laptop korang, tanpa sedar rumah sewa da jadi cinema~

7. Recycle
"ala jeans ni leh pakai 2 bulan lagi, xyah la basuh dulu, jimat air kan bagus" haa ni lelaki byase nye, xtaw la lau gurl pon macam nih, haha!

8. Liat!
Liat sungguh bila nak bangun pagi, 2 la tedo lambat lagik, ngadap pc nye la, main gitar nye lagik, rasekan!, terhegeh2 nak p kelas~

9. Bergaye~
Pantang tengok member2 bergaye pakai yg branded2, sanggup nih ikat perut nak jugak ikut~
Duit PTPTN tuh time dapat seronok la, cube pk time nak membayo nye nanti, haa~

10. Meniru!
Byasenye bile tang Assignment kepakaran meniru tuh dah jadi skill terbaik dalam jati diri korang, edit, touch up sket da siap! haha

MF : Bila dikenang2kan boleh wat ketawe sendiri, haha~ Enjoy Your Life! =)

8 comments:

cik riffa :) said...

cuaknyee nak mlnjutkan plajaran kat ipt lepas ni -,-

Marquis Faizal said...

@cik riffa :) xperlu takut la, juz layankan jek, yg penting be ur self dah la =)

ai n i s h a f i qa said...

eceh,, ni lebih kepade male student life nih kan..=)

Marquis Faizal said...

@ai n i s h a f i qa xjgak la, hehe..juz dari pandangan sendiri jek =)

Munirah said...

haha..one day i'm gonna miss doing all of those :)

Marquis Faizal said...

@Munirah tol 2, rindukKk sgt! haha

bile budak berkate-berkate said...

hahaha..sme je ngn aq kat hostel...jeans 2 xd la cm ko kn..kitorng kongsi bju jerk...tp siyes mmg life kat u pling best...

Marquis Faizal said...

@bile budak berkate-berkate, mg begitu la kehidupan kat mane2 IPT pon =)